volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder


Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

jeugdpuistjes
lichen


psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosaceaprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

    Krijt: een veelzijdige hulp voor uw welzijn

  Al ruim 100 jaar geleden werd het krijt van het duitse eiland RŁgen op het eiland zelf in diverse instituten therapeutisch toegepast. Er ontstonden hotels en kuurbaden waar allerlei kwalen met het 'witte goud' behandeld werden. Door de oorlog en het ontstaan van de DDR was kuren lange tijd slechts beperkt mogelijk.
In de 90e jaren, na de Duitse hereniging, werden in snel tempo moderne hotels gebouwd en de kuuroorden gerestaureerd. De traditie van krijtbehandelingen werd een nieuw leven ingeblazen en bracht weer welvaart.
Naast de medische behandelingen is de trendy wellness een belangrijke economische faktor geworden. Krijtbaden en krijtmassages maken dan ook groot deel van het wellnessaanbod op RŁgen uit.
RŁgener Krijt is zuiver sneeuwwit en heeft zeer fijnkorrelige structuur. Dit pure natuurlijke produkt is anti-allergeen met absorberende en warmte/koude vasthoudende eigenschappen.

Met RŁgener Krijt kunt u heel eenvoudig zelf baden, maskers en pakkingen maken die te gebruiken zijn voor de volgende doeleinden:
reumatische klachten - jicht
chronische gewrichtsproblemen

ontgifting en ontslakking
spierverhardingen - krampen
stimuleren doorbloeding en stofwisseling
nabehandeling bij operaties
behandeling van
huidproblemen


Krijt reinigt en voedt de huid, bovendien worden doorbloeding en stofwisseling gestimuleerd. Genieten van een krijtbad is heel eenvoudig: meng het krijt met 1 liter water, naar wens kunt u 1-2 druppels etherische olie naar keuze toevoegen. Voeg dit mengsel toe aan het badwater en baad naar behoefte. Dit bad is bijzonder geschikt voor een vette huid.

Bij een droge huid kunt u het krijt mengen met bijv. Sesamolie, Amandelolie of Ricinusolie. Ook hier kunt u weer 1-2 druppels etherische olie naar keuze toevoegen, bijv. Rozenolie geeft een heel ontspannend gevoel. Het mengsel toevoegen aan warm badwater en minstens 25 minuten baden. Na het baden voelt de huid beduidend zachter aan.

Afhankelijk van het huidtype kunt u ook honing, melk, zeezout, kruidenmengsels of gemalen algen toevoegen. In het werken met krijt kent de creativiteit geen grenzen, u kunt uw baden een kleurtje geven door aan het krijt levensmiddelenkleurstof of vruchtensappen toe te voegen. Verhoog het welzijn met een .....
Wellness bad:
Ongeveer 1 kilo krijt mengen met 10 eetlepels Olijfolie, 250 ml. melk of room en 1 liter water. Goed roeren en dan toevoegen aan 36-38
į warm badwater. Minstens een half uur baden, na het baden 20-30 minuten rusten.
 


  voetbad:
Ongeveer 500 gr. krijt goed mengen met 1 liter water, dan toevoegen aan een voetbad van 3 liter
warm water. Na 45 min. baden de voeten afspoelen goed afdrogen. Ideaal bij zweetvoeten of voetschimmel en ter ondersteuning van een ontslakkingskuur. Bij behandeling van zweetvoeten kunt u eventueel 1-2 druppels Cederolie toevoegen.

Als kuur 3 weken lang dagelijks baden, dan langzaam afbouwen.


verzorging gezichtshuid met Mineral produkten
Krijt heeft een diep reinigende werking, versterkt het bindweefsel en vermindert ontstekingen. Krijt is daarom een uitstekende verzorging voor de vette, onreine huid met ontstekingen of de vochtarme gemengde huid. Een verzorging met krijt droogt de huid niet uit, werkt terugvettend en brengt bij regelmatig gebruik de vocht/vet verhouding van de huid in balans.

De matte teint wordt frisser en de huid elastischer. Begin de verzorging met een wekelijkse peeling zodat de werkstoffen van de verzorgende produkten goed in de huid kunnen dringen.
gezichtsreiniging - peeling:
1 theelepel krijt en 1 theelepel water Ī 2 minuten met cirkelende beweging in de gezichtshuid masseren. Aansluitend afspoelen met lauwwarm water. De huid voelt nu heel zacht aan en heeft een heldere frisse teint.

Een aansluitende massage helpt bij het ontslakken. Verzorgende stoffen kunnen nu goed opgenomen worden. Neem een peeling minstens 1x in de twee weken.
 


Een goede reiniging is voor de vette huid van het allergrootste belang, een schone huid is minder ontvankelijk voor ontstekingen. De teint is vaal, de poriŽn grof. De huid heeft een vettige glans, is stug, sterk verhoornd en produceert teveel talg.
Puistjes en meeŽters zijn vaak talrijk, dit huidtype kan ook vochtarm zijn huid en in sommige gevallen schilferen. De te gebruiken producten mogen de huid niet teveel uitdrogen, hierdoor kunnen snel irritaties ontstaan. Daarom is de
Mineral Krijtverzorging een uitstekende keuze. Voor jeugdpuistjes, acne en een extreem vette huid zijn er verschillende andere verzorgingsmogelijkheden.


benodigde Mineral produkten

gezichtcrŤme
8001 - reinigingsmilk 8000 - gezichtsmasker 8002
peelingcrŤme
8003 of puur krijt 8050 - krijtzeep 8006


dagelijkse verzorging

Iedere huid is blij met een schoonmaakbeurt aan het begin van de dag, ook als de avond ervoor het gezicht goed is gereinigd. `s Nachts vinden er namelijk belangrijke herstelwerkzaamheden plaats waarbij de huid afvalstoffen uitscheidt, die dan `s ochtends verwijdert moeten worden.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat reinigingsmelk op. Wrijf daarmee in ronddraaiende bewegingen, op die manier wordt de huid goed schoon en gelijk een beetje gemasseerd. Begin bij de hals, neem een nieuw watje en doe dan het gezicht.
Werk steeds van beneden naar boven, dus eerst de kin, dan de wangen en het voorhoofd. Neem meermaals een schoon watje, zolang tot het watje schoon blijft. Spoel het gezicht en hals goed af met lauwwarm water.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Breng een dun laagje crŤme aan, neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en verdeel dit zacht over het gehele gezicht. Doe dit ook weer van beneden naar boven en vanaf bovenkant neus zijwaarts over het voorhoofd. De moisturizer dient ook ter bescherming tegen ontstekingen.

Gebruik uitsluitend make-up die geschikt is voor de vette huid. Wacht 10-15 minuten voordat u de make-up aanbrengt

dagelijks
`s avonds
  Eventuele oogmake-up verwijderen met een beetje Amandelolie of met een beetje crŤme.

masker 1-2x per week
peeling 1-2x per twee weken
  Voor dit huidtype is het regelmatig (minimaal 1x per week) gebruik van een masker heel erg belangrijk. Krijtmaskers hebben een gunstige invloed op de conditie van de huid. Een masker stimuleert de doorbloeding en het vermogen vocht vast te houden, eveneens reguleert het krijt de talgproductie.
TIP bedek de ogen met een wattenschijfje gedrenkt in Algenmaceraat.
Reinig de huid eerst met reinigingsmilk en breng dan het masker of de peeling aan. Laat dit afhankelijk van de gevoeligheid van de huid tussen de 15 en 20 minuten inwerken. Goed afspoelen met lauwwarm water en droog deppen, dan de crŤme aanbrengen.


lichaamsverzorging vette huid

Deze behandeling voor een vette onreine huid en verstopte poriŽn stabiliseert de talgproductie en maakt de huid gladder. Neem minimaal 1x per week een krijtbad. meng 500-1000 gram krijt met 1 liter water, naar behoefte kunt u 1-2 druppels etherische olie naar keuze toevoegen. Voeg dit mengsel toe aan het warme badwater en baad minstens 20 minuten. Na het baden het lichaam droog deppen en inmasseren met Mineral bodylotion
OF
Neem regelmatig een krijt
bodymasker. Maak een krijtpasta en breng dit met een spatel op het gehele lichaam aan. 30-45 minuten laten inwerken en met warm water goed afspoelen. Na de behandeling 15-30 minuten rusten.

Gebruik voor het dagelijkse wassen of douchen
krijtzeep of Neutral douchegel, dep het lichaam droog en breng de bodylotion aan. Droge, ruwe plekken aan elleboog en knie dagelijks inwrijven met handcrŤme .
klik hier voor meer CMD Natuurkosmetika, huidverzorging met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van synthetische ingrediŽnten. informatie
miniset creme masker peeling bodylotion reiniger tips huidverzorging


   
krijtverzorging.htm - laatste wijziging vrijdag 14 oktober 2016

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme