volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder

Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt massage
krijt pakkingen
krijt produkten

magnesiumolie

Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

eelt
jeugdpuistjes
lichen
likdoorns

psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosacea
wintertenen

zwemmerseczeemprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
Dode Zee mineralen en hun positieve invloed op de huid


Een steeds groter wordend aantal mensen, waaronder ook veel kinderen, heeft last van allerlei huidproblemen. Irritaties en allergische reacties uiten zich meestal in vlekken, puistjes en in ernstige gevallen in chronische jeuk.
Veel erger is het grote aantal eczeem en psoriasis problemen. In deze gevallen is een oorzaak moeilijk vast te stellen, omdat vele factoren, vaak ook erfelijke, een rol kunnen spelen. Extreem vette huiden en
acne kunnen evenals een schubben- of schilferhuid heel erg vervelend zijn. Een kuurtje aan de Dode Zee zou in de meeste gevallen de oplossing zijn, maar ook een mineralenbad in de eigen badkamer kan veel verlichting brengen
De Dode Zee bevat 40 verschillende mineralen, halogenen en sporenelementen. De concentratie is met 28%, 7x sterker dan die van andere zeeŽn en oceanen. Bovendien is het gehalte aan kalium en magnesium veel hoger.
Deze unieke samenstelling van de Dode Zee is de belangrijkste factor voor de helende eigenschappen. Een bad in deze
mineralen werkt ontspannend en kalmeert de door stress geplaagde zenuwen.

De vochthuishouding van de huidcellen verbetert, zodat de huid gladder wordt en zich merkbaar beter spant. Een bad in een sterke concentratie Dode Zee mineralen verlicht ook de klachten bij ernstige huidaandoeningen, reuma en chronische ontstekingen.
Daarnaast vermindert een Dode Zee mineralen bad
oedemen, verbetert de werking van de schildklier en stimuleert de uitscheiding van vetzuren uit het vetweefsel.
.
Wanneer men de mineralen, die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren, vergelijkt met de mineralen die voorkomen in de Dode Zee blijkt dat de meeste hiervan in de Dode Zee aanwezig zijn. In het bijzonder zijn de mineralen die nodig zijn voor het celmetabolisme aanwezig.

Van de vele goede eigenschappen van de Dode Zee mineralen zijn er drie bijzonder belangrijk voor de huidverzorging en behandeling van huidproblemen. Dit zijn:
  • het hygroscopisch vermogen, dit is het vermogen om vocht vast te houden en aan te trekken. Dit wordt in de huidverzorging tweeledig gebruikt en wel om het vochtgehalte van een droge huid weer in balans te brengen en om ongewenste vochtophopingen in de huid te verwijderen.
  • het vermogen van exfoliatie, de kracht om het afschilferen van de huid te stimuleren, belangrijk bij de behandeling van o.a. psoriasis en eczeem
  • het regeneratievermogen, een sterk vermogen om de genezingsprocessen van de huid te stimuleren, belangrijk bij beschadigingen ontstaan door huidproblemen, bijv. acne


De heilzame werking van Dode Zee mineralen is al duizenden jaren bekend, ruim 2000 jaar geleden schreef Josephus Flavias over de Dode Zee: "Haar water is bitter en in haar schoot leeft geen enkel wezen. Op haar water kan men drijven. Aan de oppervlakte van de zee drijven massa`s modder, klei en zouten, die door zeelieden als medicijn gebruikt worden.
Reizigers nemen zoveel mogelijk van het zout en de modder mee naar huis, want het is genezend voor het menselijk lichaam en wordt in veel geneesmiddelen verwerkt."

David, Salomon en de koningin van Sheba hebben kuurpaleizen op de oevers gesticht.
Cleopatra liet aan de oevers van de Dode Zee cosmetica produceren
Cleopatra verkreeg, voor veel geld, de exclusieve rechten van de Dode Zee regio. Zij gaf opdracht farmaceutische en cosmetische fabrieken te bouwen, waarbij de benodigde grondstoffen uit de Dode Zee werden gehaald.
De overblijfselen hiervan zijn nog te zien bij Ein Bokek en Ein Gedi.


Mineralen zijn anorganisch, ze worden niet in het lichaam geproduceerd en moeten dus worden opgenomen. Dit kan via het voedsel en ook via de huid. Er is geen opslag van mineralen in het lichaam, als ze hun werk hebben gedaan worden ze weer uitgescheiden en moeten daarom steeds opnieuw worden aangevoerd. Ze zijn essentieel voor het lichaam en werken o.a. als katalysator voor vitaminen en activeren de enzymen.
Naast de mineralen spelen ook halogenen een belangrijke rol, het lichaam gebruikt ze op dezelfde manier als de mineralen. Ook halogenen zijn voor het lichaam essentieel, ze verbinden zich direct met metalen tot zouten zoals bijv. chloor, broom, fluor en jodium.
Ze oefenen een sterke stimulerende kracht uit op de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Mineralen en halogenen dragen allebei een electrische lading, de mineralen zijn positief geladen, de halogenen negatief.
Van deze eigenschappen wordt in de mineralen huidverzorging gebruik gemaakt.
.
Mineralen als calcium, chroom, kalium, koper en natrium zijn essentieel voor bepaalde metabolische processen;
  • zij helpen bij de uitwisseling van substanties via het celmembraan (osmose)
  • controleren de vochthuishouding van de cellen, dus ook de huidcellen
  • beÔnvloeden de kliersecreties
  • hebben een gunstige invloed op het spier- en zenuwstelsel
  • katalyseren de vitamines
  • exfoliŽren de huid


Het is bekend dat een warm bad de huid uitdroogt, anders is het met een zogenaamd "Solebad" een bad waaraan Dode Zee mineralen zijn toegevoegd. Dit bad is uitstekend geschikt voor een droge huid, bovendien worden afgestorven huidcellen verwijderd.
Door een verhoogde zoutconcentratie op de huid wordt een fysicalisch proces in gang gezet wat osmose wordt genoemd. Het is de uitwisseling van stoffen via de huid, celvloeistof met slakken en giftstoffen treedt uit en tegelijkertijd worden waardevolle mineralen en sporenelementen opgenomen.
De stofwisseling wordt gestimuleerd en de huidcellen kunnen het vocht beter vasthouden. Bovendien wordt een verhoogde sebumproductie gereduceerd.
Een bad met Dode Zee mineralen heeft een weldadige werking op huid, gewrichten, spieren en zenuwen. Een warm mineralen bad met een aangename temperatuur van 38ļ C. stimuleert de bloedsomloop, geeft een weldadig gevoel van ontspanning, is rustgevend voor gestresste zenuwen en een oppepper voor de huid.

voor ontspanning en regeneratie 2-3x per week een volbad met 300-500 gram mineralen, 20 minuten baden, daarna kort douchen en het lichaam warm houden.
bij psoriasis, neurodermatitis etc. dagelijks volbad met 500-1000 gram mineralen, 20 minuten baden, niet douchen, het lichaam warm houden en indien mogelijk een half uur rusten.


Hier volgt in het kort de werking van de belangrijkste mineralen op het lichaam, voor een uitgebreidere beschrijving hier klikken
broom, kalmeert, verzacht en ontspant de huid
magnesium werkt anti allergisch
jodium en sulfaat zijn natuurlijke antiseptica
strontium en lithium spelen een belangrijke rol bij het goed functioneren van de huidcellen.
kalium regelt de osmose en vochtbalans van de huidcellen
natrium en calcium zijn belangrijk voor het natuurlijke genezingsproces.

Hoewel huidverzorgings producten op basis van Dode Zee mineralen zeer zeker geen wondermiddeltjes zijn hebben ze een gunstige invloed op de conditie van de huid. Een vale slappe huid krijgt bij regelmatig gebruik weer een gezond uiterlijk.
Een vette huid en een droge huid komen weer in balans en een gezonde huid behoudt langer zijn goede conditie.
Ook kunnen Dode Zee mineralen bij
eczeem, psoriasis en andere huidproblemen verlichting brengen.
Een (
extreem) vette of een (extreem) droge huid wordt voelbaar en zichtbaar beter.

Het is verstandig uitsluitend verzorgingsproducten met Dode Zee mineralen dagelijks te gebruiken. Van de Dode Zee mineralen zijn geen bijwerkingen bekend en er ontstaat bij langdurig gebruik geen gewenning.
Ook voor mensen met een `normale` huid geven Dode Zee mineralen een optimale verzorging en bescherming.
De huid wordt gladder en krijgt een jeugdiger en frisser uiterlijk, wat beslist geen fabeltje is.ATTENTIE jammer genoeg worden er in Nederland Dode Zee mineralen verkocht die versneden zijn met gewoon keukenzout. Hierdoor is een minderwaardig product ontstaan, waarvan de werking niet te vergelijken is met de originele Dode Zee mineralen. Deze versneden mineralen zijn te herkennen aan de vele heldere kristallen die erin voorkomen. Wij verkopen uitsluitend onversneden Dode Zee mineralen afkomstig uit het Safidal in JordaniŽ. Deze mineralen zijn van een optimale kwaliteit en bevatten alle in de Dode Zee aanwezige stoffen.mineralen.htm - laatste wijziging donderdag 25 oktober 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme