volg Anthémis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder

Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acné
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRügener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

eelt
jeugdpuistjes
lichen
likdoorns

psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosacea
wintertenen

zwemmerseczeemprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliën

Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrème
shampoo
probeersetjesbasis oliën
maceraten en vetten
prijzen basis oliën


diverse infecties


etherische oliën
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliën
Attarsmassage oliën
huid oliën

Aleppo zepen
prijzen

   
COUPEROSE


Couperose is een begrip voor kleine, duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid. De bloedvaatjes kunnen gekronkeld of streepvormig zijn. Soms zien ze eruit als een spinnetje (spider). Ze komen het meeste voor in de gezichtshuid en vooral op de wangen. Het lijkt wel of vrouwen er meer last van hebben dan mannen.
In de meeste gevallen verschijnen de haarvaatjes vanzelf en het is niet goed bekend waardoor ze ontstaan. Soms zijn ze het gevolg van de huidziekte rosacea. De bekende rode neus die veel bij mannen voorkomt, wordt veroorzaakt door rosacea en niet door alcohol ! Het is niet bekend of couperose kan ontstaan als iemand veel alcohol drinkt. Alcohol verwijdt tijdelijk de bloedvaten, maar of ze dan ook altijd wijd blijven is niet zeker.
Helaas kunt u zelf niet veel doen aan couperose. Ieder huidprobleem en dat geldt ook voor couperose is voor de betreffende persoon vaak opvallender dan voor anderen. Is het een te grote bron van ergernis dan kan couperose met make-up goed gecamoufleerd worden. Een voordeel van couperose is, dat de rode ``appelwangetjes`` een gezond uiterlijk suggereren.
Een couperose huid is vaak heel erg gevoelig en voelt strak aan. Veel huidverzorgingsproducten zijn niet geschikt voor couperose en kunnen soms het probleem nog verergeren. De Edom producten zijn echter een goede keuze voor dit huidtype.


Ook een gevoelige huid moet goed gereinigd worden, helaas is het niet altijd mogelijk hiervoor een moddermasker te gebruiken, probeer dit heel voorzichtig op een klein gedeelte van de huid.
Reinig vooral `s ochtends grondig, `s nachts vinden er namelijk belangrijke herstelwerkzaamheden plaats waarbij de huid afvalstoffen uitscheidt.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Neem een plukje watten of een wattenschijfje, maak het vochtig en doe er wat reinigingsmelk op. Wrijf daarmee in ronddraaiende bewegingen, op die manier wordt de huid goed schoon en gelijk een beetje gemasseerd. Begin bij de hals, neem een nieuw watje en doe dan het gezicht. Werk steeds van beneden naar boven, dus eerst de kin, dan de wangen en het voorhoofd. Spoel het gezicht en hals goed af met lauwwarm water.

dagelijks
`s ochtends
`s avonds
  Neem weer een vochtig watje, doe er wat lotion op en dep zachtjes hals en gezicht. De lotion herstelt de zuurmantel en sluit de poriën. Gebruik hier de lotion zonder alcohol !

dagelijks
`s ochtends
  Breng na het reinigen de dagcrème aan, neem een hoeveelheid ter grootte van een erwt en verdeel dit dun over het gehele gezicht. Doe dit ook weer van beneden naar boven en vanaf bovenkant neus zijwaarts over het voorhoofd. De crème beschermt tegen uitdroging en ongunstige invloeden van buitenaf, bijv. weer, cv, airconditioner etc. EDOM crèmes zijn geschikt als make-up basis. Wacht 10-15 minuten voordat u de make-up aanbrengt. Bij couperose de plekken uitsparen en hierop oogcrème aanbrengen.

dagelijks
`s avonds
  Reinig de huid als hierboven beschreven, eventuele oogmake-up verwijderen met een beetje Amandelolie of met een beetje nachtcrème. Breng dan de nachtcrème aan. Verdeel de crème goed over kin, wangen, neus en voorhoofd. Klop ook voorzichtig een beetje nachtcrème rond de ogen of gebruik oogcrème. EDOM crèmes trekken snel in de huid, laten geen hinderlijk `vet` laagje achter en helpen de huid `s nachts bij haar opbouwend werk. Bij couperose de plekken uitsparen en hierop oogcrème aanbrengen.

1-2x per week
of naar behoefte
  Iedere huid heeft af en toe behoefte aan een extraatje. Neem daarom regelmatig (minimaal 1x per 14 dagen) een masker. Een moddermasker stimuleert de doorbloeding en het vermogen vocht vast te houden, eveneens reguleert de modder de talgproductie. Deze eigenschappen betekenen dat Dode Zee modder voor ieder huidtype een uitstekende oppepper is. Het resultaat een frisse zijdezachte huid.
Reinig de huid eerst met reinigingsmilk en breng dan het masker aan. Laat dit afhankelijk van de gevoeligheid van de huid tussen de 2 en 15 minuten inwerken. Goed afspoelen met lauwwarm water en droog deppen, dan een passende crème aanbrengen.
Bij couperose de plekken uitsparen en hierop later oogcrème aanbrengen.
/probleem/couperose.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliën
massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrème