volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder


Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

jeugdpuistjes
lichen


psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosaceaprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
contact ECZEEM


Eczeem is een huidaandoening die meestal gepaard gaat met jeuk, roodheid, kleine bobbeltjes of papels, vochtblaasjes, vochtafscheiding en schilfering. Deze verschijnselen zijn het gevolg van een niet besmettelijke ontstekingsreactie in de huid.
Bij contacteczeem wordt een dergelijke reactie veroorzaakt door een stof die van buitenaf de huid binnendringt.
Er zijn twee soorten contacteczeem; ortho-ergisch contacteczeem en allergisch contacteczeem.
Ortho-ergisch contacteczeem wordt veroorzaakt door irriterende zwak toxische stoffen zoals oplosmiddelen en zepen.
Bij dit type eczeem is een chronische inwerking van dergelijke zwak toxische prikkels de oorzaak van de ontstekingsreactie in de huid. Dit gebeurt bij iedereen in meer of mindere mate.
Allergisch contacteczeem ontstaat als de stoffen in de huid niet een toxische- maar een allergische reactie teweeg brengen. Dit is een "overgevoeligheids" reactie van het lichaam waarbij de afweer is ingeschakeld.
Dit gebeurt alleen bij personen die in een eerdere fase voor die bepaalde stof allergisch zijn geworden. Een combinatie van het allergisch contacteczeem en eczeem door irritatie komt ook voor.
Bij allergisch contacteczeem kan men door middel van huidtests onderzoek doen naar de oorzaak van het eczeem. Dergelijke tests zijn er niet voor ortho-ergisch contacteczeem.
Een allergisch contacteczeem is niet besmettelijk en niet erfelijk. De huidarts kan door middel van plaktests stoffen opsporen waarvoor u overgevoelig bent. De te testen stoffen worden in kleine "kamertjes" met pleisters op de rug geplakt en 2 dagen later weer verwijderd.

Op die dag en 1 of 2 dagen daarna wordt de test afgelezen. Een test is positief als het opgebrachte materiaal (allergeen) ter plaatse een eczeemreactie veroorzaakt.
Bij foto-allergisch contacteczeem zullen de tests ook nog met ultraviolet-licht bestraald moeten worden. Iedereen wordt als routine getest met de Europese standaardreeks. Deze reeks bestaat uit die stoffen, die in Europa de meeste allergische reacties veroorzaken.
In sommige gevallen worden ook wel prik- of krastests verricht met materialen zoals fruit, groenten en medicijnen.
Indien een positieve reactie ontstaat op een bepaalde stof, zal moeten worden bekeken waar en in welke producten deze stof voorkomt en hoe contact te vermijden is.
Of en op welk tijdstip een stof een contactallergie veroorzaakt, hangt af van de eigenschappen van de betrokken stof. Voor sommige stoffen wordt men snel en gemakkelijk allergisch. Maar ook persoonlijke eigenschappen, die nog onvoldoende bekend zijn, spelen een rol. Als een stof met allergische eigenschappen goed door de huid heendringt, bv. omdat deze beschadigd is door irritatie, treedt sneller overgevoeligheid op dan wanneer de huid intact is.
Vaak kan jaren lang zonder problemen met een bepaalde stof gewerkt worden voordat men zomaar opeens, allergisch wordt. Anderzijds kan een contact van enkele weken reeds voldoende zijn. Is men eenmaal allergisch, dan zijn slechts kleine hoeveelheden van het allergeen nodig om huidklachten te veroorzaken. Een contactallergie blijft meestal levenslang bestaan.
Stoffen die contactallergieŽn kunnen veroorzaken noemt men allergenen. Het aantal van deze stoffen is heel groot. De meest voorkomende allergenen zijn:
  • onedele metalen, zoals nikkel en chroom, die vaak te vinden zijn in sieraden.
  • cement (metselaarseczeem) en leer
  • geurstoffen, zoals die gebruikt worden in parfums en cosmetica, maar ook in industriŽle producten om onaangename geuren te maskeren.
  • conserveermiddelen, gebruikt in producten die aan bederf onderhevig zijn
  • lijmen, stoffen die in rubber zitten
  • geneesmiddelen in zalven
  • planten, bestrijdingsmiddelen
  • beroepsgebonden stoffen, zoals bestanddelen van haarverf en permanentvloeistoffen bij kappers (kapperseczeem).
Soms treden overgevoeligheidsverschijnselen alleen op wanneer het contactallergeen in combinatie met licht in contact met de huid komt (foto-allergisch contacteczeem). Dit komt o.a. voor bij anti-zonnebrandcrŤmes en parfums. Een enkele keer ontstaat een allergisch contacteczeem door een stof die bij contact met de huid bijna direct jeuk, roodheid en zwelling geeft. Deze directe reactie (contacturticaria) verdwijnt ook weer snel. Dit is een urticariŽle reactie, net zoals netelroos of galbulten.
Indien contact met een dergelijke stof regelmatig optreedt, ontstaat - mede door voortdurend krabben en wrijven ten gevolge van jeuk - een contacteczeem dat er precies zo uitziet als de andere contacteczemen.
Dergelijke reacties worden o.a. gezien bij huidcontact met rubberen handschoenen, fruit en groente
(bijv. kiwi, aardbei, tomaten), kaas, vlees en vis.
Het belangrijk de eczemateuze huid zoveel mogelijk rust te geven. Contacten met de stof waarvoor u allergisch bent, het allergeen, dienen zoveel mogelijk vermeden te worden. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.
Ook al lijkt het dat de huid er normaal uitziet, in de meeste gevallen is dit niet zo en duurt de genezing nog maanden. In die periode kan iedere willekeurige prikkel voldoende zijn om het eczeem opnieuw uit te lokken.
Niet alleen de stof waar u overgevoelig voor bent, maar water en agressieve stoffen zoals zeep, poetsmiddelen en oplosmiddelen kunnen bij kortdurend contact weer eczeem veroorzaken op de plaatsen die reeds enigszins beschadigd waren.

Ook mechanische invloeden zoals wrijving en krabben, kunnen het eczeem verergeren of opnieuw doen ontstaan. Als het contacteczeem aan de handen betreft, hetgeen vaak voorkomt, is het vermijden van deze prikkels niet eenvoudig. Bij
handeczeem is het beter geen ringen te dragen. Hierdoor wordt irritatie door zich bij de ring ophopende stoffen vermeden.
Bovendien kunnen de vingers door eczeem dikker worden, zodat ringen gaan knellen en niet meer normaal verwijderd kunnen worden.
Draag bij het verrichten van natte en vieze karweitjes werkhandschoenen, denk eraan dat de handschoenen van binnen altijd droog en schoon moeten zijn.
De behandeling van het allergisch contacteczeem gebeurt op verschillende manieren, maar meestal zal hierbij een corticosteroÔd-houdende zalf of crŤme gebruikt worden. In dit opzicht verschilt een contacteczeem niet van andere vormen van eczeem.
In het algemeen mag men van dergelijke producten niet te veel en niet te lang achtereen gebruik van maken. Een enkele keer wordt het eczeem behandeld met licht
(bestraling met ultraviolet) Soms wordt een stootkuur met corticosteroÔden toegepast.
Alle eczeem soorten kunnen ook met Dode Zee mineralen, kleinere plekjes eventueel met Tea Tree etherische olie behandeld worden. Deze producten zijn effectief en hebben geen nadelige bijwerkingen.
Afhankelijk van de ernst en van de plaatsen waar het eczeem voorkomt zijn er verschillende behandelingen, hier volgt een behandeling voor het gehele lichaam. Klik
hier voor meer informatie.
 

Eczeem op het gehele lichaam. Deze behandeling vermindert het jeuken en verwijdert de dode huidcellen. De doorlaatbaarheid en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid worden verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en het eczeem zal verminderen. Vermijd het gebruik van producten die de huid uitdrogen, gebruik daarom voor het wassen tussendoor modderzeep of mineralen bad-douchegel.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion
Opties: moddermasker / mineralen bad- douchegel

Neem 4 weken lang 3 keer per week een bad, dan terugbrengen naar 1 ŗ 2 baden per week afhankelijk van het resultaat.
Los 500 gram mineralen op in een bad heet water, breng de watertemperatuur vervolgens op Ī 37įC. 20 tot 30 minuten baden, goed afspoelen met warm water en afdrogen. Gebruik voor kinderen 250 gram mineralen per bad. Voor baby`s 5 gram per liter.
Behandel het eczeem 4 weken lang 1 keer per week met zwarte modder, vervolgens naar behoefte afhankelijk van het resultaat.
Neem een warme douche en breng de modder met een spatel op het eczeem aan, laat deze 20 minuten inwerken. De modder met spatel en warm water verwijderen. De modder niet bij baby`s of kleine kinderen gebruiken, hier in ernstige gevallen het aantal baden per week verhogen.
Dagelijks de eczeem plekken minimaal 2 keer licht inmasseren met mineralen bodylotion. Ook na ieder bad of douche moet de huid gehydrateerd worden.
Voor het dagelijkse wassen, douchen, baden of handen wassen uitsluitend modderzeep gebruiken. Bij het douchen of baden kan i.p.v. de modderzeep ook body waspommade of mineralen bad/douchegel gebruikt worden.
De huid kan er rood uit gaan zien, dit is echter een teken van herstel en onstaat doordat de dode huidcellen afschilferen door de inwerking van de mineralen.


Eczeem en een droge huid gaan meestal samen. Vele soorten zeep en bad- en doucheproducten worden daarom niet goed verdragen, ze drogen de huid nog verder uit. Verzorgingsproducten op basis van Dode Zee mineralen kennen dit probleem niet, integendeel zij stimuleren de huidcellen vocht vast te houden, waardoor bij regelmatig gebruik de conditie van de huid duidelijk verbetert.
Ook de plantenoliŽn
Sheabutter , Babassu en Arganolie kunnen puur als verzorging worden gebruikt en geven bij dagelijks gebruik een droge huid meer soepelheid.

/probleem/eczeemcont.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme