volg Anthťmis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder

Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acnť
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRŁgener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

eelt
jeugdpuistjes
lichen
likdoorns

psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosacea
wintertenen

zwemmerseczeemprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliŽn

Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrŤme
shampoo
probeersetjesbasis oliŽn
maceraten en vetten
prijzen basis oliŽn


diverse infecties


etherische oliŽn
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliŽn
Attarsmassage oliŽn
huid oliŽn

Aleppo zepen
prijzen

   
PSORIASIS


Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Ongeveer 1 op de 50 mensen heeft last van deze huidaandoening. Psoriasis heeft een golvend verloop met hele rustige periodes, afgewisseld door actieve tijden waarin de huid ernstig is aangetast.
De aandoening is niet besmettelijk, wel bestaat er een erfelijke aanleg. Psoriasis kan op iedere leeftijd tot uitdrukking komen, maar wordt meestal voor het eerst rond de puberteit zichtbaar.
Psoriasis wordt veroorzaakt door een versnelde groei met onvolledige uitrijping van de opperhuid. Deze versnelde groei gaat gepaard met een huidontsteking. Hoe de versnelde groei ontstaat is niet bekend; de feitelijke oorzaak van psoriasis is dus nog niet gevonden. Vast staat echter, dat de aandoening erfelijk is.
Een kind waarvan ťťn van de ouders psoriasis heeft, heeft 10% kans dit ook te krijgen. Hebben beide ouders psoriasis dan is deze kans zelfs 50%. Ernstige verbranding, keelontsteking en sommige medicijnen kunnen psoriasis verergeren. Niet krabben, omdat door krabben of een verwonding op de plaats van de huidbeschadiging nieuwe psoriasisplekken kunnen ontstaan.
Psoriasis is herkenbaar aan scherp begrensde, witte schilferige plekken met een rode ondergrond. Soms is er sprake van jeuk, ook kunnen de plekken pijnlijk zijn. Psoriasis vulgaris komt vooral voor op de strekzijde van ellebogen, knieŽn en op de rug boven de billen.
Soms zijn de plekken groot en verspreid over het gehele lichaam. Soms gaat het om vele, slechts druppelgrote plekjes, psoriasis guttata. Als huidplooien zijn aangedaan, spreekt men van psoriasis inversa.
Ook zijn er vaak plekken op de behaarde hoofdhuid, vooral op de haargrens van het voorhoofd en achter de oren. De nagels kunnen eveneens aangetast worden, dit uit zich in een verdikking van de nagel, vaak met een geelbruine verkleuring. In ernstige gevallen kan de nagel loslaten. De huidafwijking kan samengaan met gewrichtsontsteking, psoriasis arthropathica. De gewrichten zijn dan rood, gezwollen en pijnlijk, bovendien voelen ze warm aan.
Psoriasis is een huidaandoening die goed behandeld, maar niet genezen kan worden. Alle middelen die voor psoriasis worden gebruikt onderdrukken de onstekingsreactie maar nemen de oorzaak niet weg. Psychische stress lijkt bij de meeste patiŽnten een rol te spelen. Omgekeerd kan de huidaandoening echter ook negatieve gevoelens of stress veroorzaken. Er zijn groepstherapieŽn waarbij patiŽnten elkaar steunen met hun ervaringen.
CorticosteroÔden zijn de meest toegepaste geneesmiddelen, daarnaast zijn er nog tal van andere behandelingen mogelijk. Eťn hiervan is de behandeling met Dode Zee mineralen. Deze methode heeft als voordeel dat er geen nadelige bijwerkingen zijn terwijl de kans op verbetering goed is.
..
De in het bronwater van de Dode Zee aanwezige hoge concentraties van broom en jodium stimuleren het natuurlijke regeneratieproces van het lichaam. Van deze eigenschappen wordt bij de behandeling van psoriasis, eczeem, acne, rosacea en andere huidproblemen gebruik gemaakt.
Het basisprincipe hierbij is het herstel van de waterhuishouding in de huidcellen, want bij genoemde aandoeningen is de waterhuishouding sterk ontregeld, waardoor de huidcellen snel uitdrogen en afsterven, zodat de huid schilfert, jeukt en uitdroogt.
Bij regelmatig gebruik van mineralen en modder preparaten kan de conditie van de huid duidelijk verbeterd worden, waardoor de aandoening vermindert. Hieronder volgt een voorbeeld van een mineralenbehandeling bij psoriasis op het lichaam. Andere behandelingen vindt u
hier !
.

 
Psoriasis op het gehele lichaam De verzorging heeft als doel het jeuken te verminderen en de dode huidcellen op te lossen. De doorlaatbaarheid wordt vergroot en het vochtgehalte van de huidcellen in de opperhuid verhoogd waardoor de conditie van de huid verbeterd wordt en de psoriasis vermindert.

Benodigdheden: Dode Zee mineralen / Dode Zee zwarte modder / mineralen- of modderzeep / mineralen bodylotion
Opties: moddermasker / mineralen bad- douchegel

Neem 4 weken lang 3 keer per week een bad, dan terugbrengen naar 1 ŗ 2 baden per week.
Los 1 ŗ 1Ĺ kilo mineralen op in een bad heet water, breng de watertemperatuur vervolgens op Ī 37įC. 20 tot 30 minuten baden, goed afspoelen met warm water en afdrogen.
Behandel 4 weken lang 1 keer per week met zwarte modder, dan naar behoefte
Neem een warme douche en breng de modder met een spatel op de psoriasis aan, laat deze 20 minuten inwerken. De modder met spatel en warm water verwijderen.
Dagelijks de psoriasis plekken minimaal 2 keer licht inmasseren met mineralen bodylotion. Ook na ieder bad of douche moet de huid gehydrateerd worden.
Veel reinigers drogen de huid sterk uit, daarom voor het dagelijkse wassen, douchen, baden of handen wassen uitsluitend modderzeep of mineralenzeep gebruiken. Bij het douchen of baden kan i.p.v. de zeep ook body waspommade of mineralen bad/douchegel gebruikt worden.
De huid kan er rood uit gaan zien, dit is een goede reactie en onstaat doordat de dode huidcellen afschilferen door de inwerking van de mineralen.


Vele soorten zeep en bad- en doucheproducten drogen de huid uit en worden daarom bij psoriasis en eczeem niet goed verdragen. Edom verzorgingsproducten op basis van Dode Zee mineralen kennen dit probleem niet, integendeel zij stimuleren de huidcellen vocht vast te houden, waardoor bij regelmatig gebruik de conditie van de huid duidelijk verbetert.  /probleem/psoriasis.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliŽn
massage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrŤme