volg Anthémis opDode Zee
huidverzorging
mineralen
werking mineralen
gebruik mineralen
modder
moddermasker
water
toepassingen
geschiedenis
recept mineraal
recept modder

Edom
huidverzorging voor:
normale huid
gemengde huid
vette huid
zeer vette huid
acné
droge huid
rijpere huid
rosacea
gevoelige huid
allergische huidRügener Krijt
krijt huidverzorging
krijt pakkingen
krijt produkten


Safi huidverzorging


verzorging van :
acne gezicht
acne lichaam

couperose
dauwworm

eczeem
constitutioneel
contacteczeem
handeczeem

eelt
jeugdpuistjes
lichen
likdoorns

psoriasis
psoriasis verzorging
roos
rosacea
wintertenen

zwemmerseczeemprijzen
Edom
Neutral
Krijt
Safi
CMD Natuurcosmetica huidverzorging met biologische oliën

Neutral Dode Zee
Mineral Rügener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
handcrème
shampoo
probeersetjesbasis oliën
maceraten en vetten
prijzen basis oliën


diverse infecties


etherische oliën
A t/m D
E t/m K
L t/m R
S t/m Z
prijzen etherische oliën
Attarsmassage oliën
huid oliën

Aleppo zepen
prijzen

   
ROSACEA


Rosacea is een sterk ontsierende huidafwijking in het gezicht en betekent letterlijk "rood als een roos". Zeer opvallend is de felrode kleur van de wangen en de neus. De aandoening lijkt vaak op acne, de bekende jeugdpuistjes.
Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.
Rosacea is een hardnekkige aandoening, die echter goed te behandelen is, hoewel de aandoening steeds weer opnieuw kan terugkomen.
De oorzaak van rosacea is niet bekend. Wel kan een bestaande rosacea door bijv. voeding, geneesmiddelen en klimaat ongunstig beinvloed worden.
Een rode neus of felrode wangen veroorzaakt door rosacea worden vaak gezien als een gevolg van overmatig alcohol gebruik. De zogenaamde ``drankneus`` is iedereen bekend. Toch veroorzaakt alcohol geen rosacea !!
Wel verwijdt het tijdelijk de bloedvaatjes in de huid, sterk gekruid of zeer warm eten doet dit echter ook.
Vaatverwijdende geneesmiddelen zullen een bestaande rosacea doen verergeren. Ook crèmes of zalven met corticosteroïden maken rosacea erger. Deze middelen remmen de ontstekingen waardoor de storende roodheid verdwijnt, maar zodra ermee gestopt wordt keert de aandoening in heviger mate terug. Het gevolg is dat steeds vaker en steeds langer met deze middelen gesmeerd moet worden.
De conditie van de huid wordt slechter en de vaatverwijding en papels nemen steeds ernstigere vormen aan. Het kost veel geduld een dergelijke aangetaste huid weer tot rust te krijgen.
Rosacea is vaak het ergst in de winter. Bij veel mensen treedt verbetering op in de zomer, maar bij anderen wordt onder invloed van de zon de aandoening juist slechter. Waarschijnlijk is de overgang van kou naar warmte, waardoor de bloedvaatjes van de huid wijder worden, de reden van het erger worden van rosacea.
Vele soorten crèmes, reinigingslotions, shampoo's e.d. kunnen rosacea ook verergeren. Als gevolg van de ontstekingen kan de huid niets verdragen en deze stoffen irriteren de huid zo dat deze branderig en pijnlijk aanvoelt.
Mensen met rode wangen of een opvallende rode neus kunnen zich onzeker voelen. Daardoor neigen mensen met rosacea zich te onttrekken aan het sociale leven. In ernstige gevallen leidt dat tot depressieve stemmingen. Deze psychische problemen zijn een gevolg en niet de oorzaak van de rosacea.
Rhinophyma of bloemkoolneus is een zwelling van het huidweefsel rond de poriën van de neuspunt. Deze zwelling is zo sterk, dat de neus bobbelig wordt en op een bloemkoolstronkje gaat lijken. Rhinophyma komt vooral bij oudere mannen voor.
Oogafwijkingen komen bij rosacea veelvuldig voor. Meestal zijn het vrij onschuldige ontstekingen aan de ooglidranden of bultjes in de huid van de oogleden. Soms gaat het om een ontsteking van het hoornvlies, keratitis. Als dit niet tijdig herkend en behandeld wordt, kunnen er littekens op het hoornvlies ontstaan waardoor men slechter gaat zien.
Het meest opvallende aan rosacea is de intensieve rode kleur, soms tot paarsrood, van wangen, neus en voorhoofd. Bij milde vormen van rosacea gaat het alleen om de roodheid en de fijne vaatverwijding van de wangen, de zg. couperose. Bij ergere vormen van rosacea ontstaan er ook rode bultjes of papels en puistjes, rode bultjes met gele etterkopjes, op wangen, neus en voorhoofd in het rode huidgebied. Zwelling, oedeem van het gezicht kan onstaan als er veel papels en puistjes zijn. Andere minder vaak voorkomende verschijnselen zijn branderigheid van de gezichtshuid en blozen.
Mensen die voor de behandeling van rosacea liever geen gebruik maken van antibiotica o.i.d. kunnen met de volgende Edom Dode Zeeproducten over het algemeen een goed resultaat behalen.ROSACEA behandeling
Een verzorging met Edom Dode Zee producten vermindert ontstekingen, erytheem en puistjes. Niet alle vormen van rosacea reageren echter goed op een mineralen verzorging.
De dagelijkse behandeling i.a.v.:
`s ochtends reinigen met reinigingsmilk. Breng de emulsie met vochtige, het liefst steriele, watjes aan, laat deze 1-2 minuten inwerken en verwijder met vochtige watjes. (Als er rijpe puistjes zijn, de handen grondig reinigen met Dode Zee mineralenzeep en de puistjes voorzichtig verwijderen, dan nochmaals de huid reinigen.)
Nu een weinig crème aanbrengen en eventueel tonifiëren met
gezichtslotion. Bij een zeer droge huid i.p.v. de dagcrème, nachtcrème gebruiken. Gebruik rond de ogen oogcrème. De crème is een uitstekende basis voor make-up, wacht tot de crème goed door de huid is opgenomen en breng dan de make-up aan. Gebruik bij rosacea nooit make-up zonder een goede basiscrème.
`s avonds los 10 gram Dode Zee mineralen op in 1 liter water. Steriliseer dit door het 2 minuten te laten koken. Af laten koelen tot ± 37 ºC. Reinig de huid als boven.
Bevochtig watjes met de gesteriliseerde mineralen oplossing en bedek hiermee de aangetaste plekjes, 5 tot 10 minuten in laten werken. Dan afspoelen met lauwwarm water. Breng vervolgens de crème met lichte ronddraaiende bewegingen aan.
wekelijks vooral als er veel ontstekingen zijn kan 1-2x per week een moddermasker genomen worden. Reinig de huid eerst met reinigingsmilk en breng dan het masker aan. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid tot 7 minuten in laten werken, verwijderen met een vochtig sponsje of watjes. Droog deppen en crème aanbrengen.

/probleem/rosacea.htm - laatste wijziging woensdag 17 oktober 2018

copyright Anthémis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden

disclaimer

   
Edom huidverzorging

aanbiedingDode Zee mineralenSheaBodyButter

mineralen shampoo

wrattenoliën
massage oliën

massage oliën zonder synthetische toevoegingen

Neutral
met Dode Zeezout
aanbieding 5 delige set met gratis handcrème